5-daagse Fietsvakantie van hotel naar hotel door het Overijsselse Twente

Bij deze 5-daagse Fietsvakantie is inbegrepen:

  • 4 Overnachtingen
  • 4x Ontbijt
  • 2x Bagagetransport van hotel naar hotel (1 koffer of tas per persoon)
  • Fietsroutes

Prijs per persoon (op basis van 2 personen op een 2 persoonskamer)

  • 1 maart - 25 maart: € 269,00 p.p.
  • 26 maart - 25 juni: € 289,00 p.p.
  • 26 juni - 31 augustus € 299,00 p.p.
  • 1 september - 31 oktober € 289,00 p.p.
  • 1 november - 30 november € 269,00 p.p.

  Bij verblijf in het weekend kan er een weekendtoeslag van toepassing zijn.

Exclusief:

  • 1-persoonskamer toeslag van € 150,- p.p.
  • Fietshuur
  • Lunches en diners
  • Drankjes, entrees, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven
  • Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen in de hotels)
  • Bijdrage aan garantiefonds: € 20,00 per boeking
   Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling

  Extra informatieDe technische uitvoering van deze reis is in handen van een organisatie die gespecialiseerd is in fiets- en wandelvakanties, aangesloten bij garantiefonds STO garant en branchevereniging VVKR.

  Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen

  De prijzen van deze 5-daagse Fietsvakantie door het Overijsselse Twente zijn geldig tot en met 30 november 2022 met uitzondering van de feestdagen.

Geweldige fietsvakantie door het Overijsselse Twente

Tijdens deze voordelige 5-daagse fietsvakantie ontdekt u de mooie omgeving tussen Ootmarsum en Hellendoorn. U fietst door verschillende Natura 2000 gebieden, zoals AVAV (Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek), Springendal en het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Daarnaast komt u langs diverse Rijksmonumenten, zoals Het Schuivenhuisje, Landgoed Singraven en Huis Almelo.

Programma van deze 5-daagse Fietsvakantie

Dag 1: Aankomst in OotmarsumU reist op eigen gelegenheid naar Ootmarsum. Dit is een authentiek middeleeuws stadje met mooie vakwerkhuisjes, kinderkopjes en oude waterputten. In het openluchtmuseum waant u zich helemaal in het oude Twente.

Dag 2: Rondje Ootmarsum (ca. 50 km)Vandaag fietst u een mooie route aan de zuidoostkant van Ootmarsum. Wanneer u voorbij Denekamp met zijn gezellige dorpsplein bent, gaat u verder naar Lutterzand; een uitgestrekt natuurgebied met dennenbossen, heideveldjes en het riviertje de Dinkel.

Dag 3: Van Ootmarsum naar Hellendoorn (ca. 56 km)De route van vandaag leidt u van Ootmarsum naar Hellendoorn. Onderweg komt u door Natuurgebied Springendal; tevens onderdeel van Natura 2000. Dit stukje Twente heeft als bijnaam ‘De tuin van Nederland’.

Dag 4: Rondje Hellendoorn (ca. 50 km)Vandaag fietst u een mooie route door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Paarse heide zo ver het oog reikt, afgewisseld met uitgestrekte bossen. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is de perfecte plek voor wie op zoek is naar rust en ontspanning. Het gebied is ontstaan in de voorlaatste ijstijd, waarbij schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand de basis hebben gevormd van het huidige landschap. De route slingert links- en rechtsom de vele heuvels die het gebied kent.

Dag 5: Van Hellendoorn naar Ootmarsum (ca. 53 km)Op deze laatste dag fietst u via Nijverdal, Rijssen en Almelo weer terug naar Ootmarsum. Onderweg komt u langs een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals Huis Almelo, kunstgalerie ’t Vossenveen, het brugwachtershuisje Fraans Marie en beschermd dorpsgezicht Het Stift. Vanaf het uitkijkpunt, direct tegenover het hotel, kunt uitkijken over Oldenzaal, Hengelo, Schloss Bentheim en Nordhorn. Hierna rest u slechts nog de reis terug naar huis.

Uw hotels

  Dag 1 en 2: Hotel in OotmarsumHet hotel ligt boven op de Kuiperberg (71 meter) in het schilderachtige stadje Ootmarsum. Het hotel heeft een sprookjesachtige aanblik en beschikt over een grote tuin waar u als gast gebruik van mag maken. Onder het hotel bevindt zich een afgesloten fietsenkelder voorzien van voldoende oplaadpunten voor eBikes. De kamers van het hotel zijn voorzien van een televisie, wastafel met spiegel en een badkamer met een douche en toilet. In het restaurant van het hotel kunt u iedere ochtend terecht voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Het restaurant serveert tevens luch en diner waarbij u een keuze heeft van de uitgebreide menukaart. Ook kunt u natuurlijk heerlijk zitten op heet terras voor een hapje of een drankje, genietend van het prachtige uitzicht over het Twentse coulisselandschap.

  Dag 3 en 4: Hotel in HellendoornDit hotel in Hellendoorn is omringd met pure natuur. Wanneer u op ontdekkingstocht gaat in de Twentse omgeving, zult u zich verbazen over de meest prachtige natuurgebieden waar u naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Het hotel biedt verschillende faciliteiten aan om heerlijk tot rust te komen. Geniet bijvoorbeeld van de luxe sauna of maak gebruik van onze zonnebank. In het hotel kunt u ook heerlijk genieten van een drankje en hapje tijdens een potje biljart.

7.8 | 5 reviews

Reviews van gasten

Anoniem

7

Ons eerste hotel, Wylandrie, was niet goed. Onvriendelijke ontvangst, kleine kamer, slecht ontbijt. Het stadje Ootmarsum was gelukkig prachtig en heerlijk gefietst. Het tweede hotel, Fle

Jannie Bel

8

Hotels prima. ( 1e hotel gezelliger en 2e hotel mooiere kamer ) Fietsroutes mooi. ( soms enkele bordjes verdwenen, waardoor extra km's )

J. Vos

9

Hotels en personeel prima in orde. Vervoer koffers OK. Knooppuntenroutes de juiste afstanden en mooie routes.we hebben mede door het mooie weer fijne dagen gehad wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Rob de Zeeuw

7

Leuk arrangement, alleen minpunt dat koffers om 09:00 klaar moeten staan. Tegen betaling kon 10:30 ook, en dat is beter. Wij hebben de ritten uitgebreid zodat we met racefiets 100+ km ritten maakten.

Mark Behets

8

- vervoer van de bagage was perfect geregeld. Alleen het uur waarop de bagage s morgens moest klaar staan (9u) was wat vroeg - 10u zou beter zijn.
- uitgestippeld parcours door bossen en velden was heel goed, alleen stonden er een paar foutjes in de documentatie (bv. Omwisseling van knooppunten )
- de hotels waren ok, maar overal airconditioning was leuk geweest

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.