Fietsvakantie door Drenthe - 6 dagen fietsen en Ontdek 4 Nationale Parken

Dit arrangement is inclusief:

  • Bagageverover (1 koffer p.p.) op de 2e t/m de laatste dag
  • 6 Overnachtingen
  • 6x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 6x Diner
  • Fietsroutes

Prijs: vanaf € 529,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

Prijs is exclusief:

  • Lunch en drankjes
  • Toeristenbelasting
  • Entreegelden

Startdata en prijzen (per persoon op basis van 2 personen in een 2-persoonskamer)

1 maart - 24 maart: € 529,00
25 maart - 24 april: € 549,00
25 april - 24 juni: € 569,00
25 juni - 31 augustus: € 579,00
1 september - 30 september: € 569,00
1 oktober - 31 oktober: € 529,00
Prijzen van 1 persoonskamers op aanvraag

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2020 met uitzondering van de feestdagen.

Ontdek 4 Nationale Parken in Drenthe

Nederland heeft 20 Nationale Parken. Samen vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur. Een nationaal park kent een karakteristiek landschap met bijzondere dieren en planten. 
In deze fietsvakantie kunt u in Drenthe en het direct aansluitende deel van Overijssel kennismaken met maar liefst 4 Nationale Parken.

Het programma:

  Dag 1: In de loop van de middag wordt u veracht in het Art en Wellness Hotel in De Bult Eesveen waar u dineert en overnacht. 
  Dag 2: Vandaag fiets u langs het Kermis- en Circus­museum in Steenwijk en staat ook een bezoekje aan Zeemuseum Miramar op de planning. Museums Vledder en het Nationale Vlechtmuseum in Noord­wolde kunt u ook nog gaan bezoeken. U fiets door het Nationaal Park Drents-Friese Wold richting Diever waar u dineert en overnacht in een prachtige Hotel-Restaurant aan de bosrand.
  Dag 3: Na een heerlijke uitgeruste nacht stapt u op de fiets richting Zuidlaren. U komt langs Voormalig Kamp Westerbork, een zwarte bladzijde uit de geschieden­is van Drenthe en dat kunnen en mogen we natuur­ lijk niet vergeten. U fietst vervolgens door het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa richting Zuidlaren waar u dineert en overnacht in het hotel aan de historisch brink van Zuidlaren.

Reisprogramma dag 4 - 7

  Dag 4: Na een lekker ontbijt vertrekt u richting Exloo, eerst op de fiets richting Drouwen. Daar bevindt zich een boerderij met de mooiste mineralen, fossielen en schelpen uit de hele wereld, genaamd Versteend Leven. Vanuit Drouwen vertrek­ ken we naar de plaats Borger waar u een bezoek kunt brengen aan het Hunebedcentrum. Hier ziet u hoe onze hunebedbouwers ca. 5500 jaar geleden hebben geleefd en nog veel meer. We verlaten het stenen tijdperk en fietsen dan naar het Hotel in Exloo waar u gebruik maakt van het diner en zult overnachten. 
  Dag 5: Na een stevig ontbijt gaat u richting Westerbork. U fietst richting Schoonoord waar u het Openluchtmuseum Ellert en Brammert kunt bezoeken. Even een paar uur terug in de tijd met de historie van deze 2 reuzen. Vervolgens gaat u richting Monumentendorp Orvelte, u blijft in de geschiedenis van Drenthe en kunt prachtige Saksische boerderijen bezichtigen. In Westerbork wordt u verwacht in de Hotel-Abdij voor uw volgende diner en overnachting. 
  Dag 6: Lekker uitgerust vertrekt u richting Dwinge­loo. In Dwingeloo bevindt zich het Planetron en Sterrenwacht met planetarium en grootste telescoop van Nederland. Daarna heerlijk genieten van al het moois in het Nationaal Park Dwingelderveld op weg naar het Hotel in Dwingeloo voor uw laatste diner en overnachting. 
  Dag 7: U fietst weer terug naar De Bult / Eesveen. Ontdek de schoonheid van moeder natuur bij De Oude Aarde in Giethoorn. De mooiste edelstenen, mineralen en fossielen zijn sinds 1969 verzameld in het museum. Daarna kunt in 't Olde Maat Uus, een 100 jaar oude Gieterse boerderij, lekker rondneuzen en via Nationaal Park Weerribben - Wieden fietst u weer terug naar het Art en Wellness Hotel in de Bult/Eesveen. U kunt desgewenst een nachtje extra bijboeken in dit hotel.

De hotels waar u verblijft:

  Dag 1: Het Art en Wellness Hotel in De Bult Eesveen:
  Vlakbij Giethoorn, in een bosrijke omgeving, aan de voet van de Woldberg, ligt dit prachtige **** Art & Wellness Hotel. Overnachten in het midden van de driehoek "Drentse hei, Friese meren en het Natio­naal Park Weeribben-Wieden. Het is de perfecte uitvalsbasis voor uw activiteiten. Fietsen, wandelen of uitwaaien op het water rondom Giet­hoorn. Ook kunt u fietsen huren of gebruik maken van de fietsen op het oplaadpunt.

  Dag 2: Het Hotel-Restaurant in Diever
  Dit familiehotel met een gastvrije ambiance heeft een prachtige aan de bosrand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De rust en de schilderach­tige omgeving van het dorp vormen het decor voor een ontspannen vakantie. Dit 3-sterren-hotel heeft alle elementen voor een aangenaam verblijf.

  Dag 3: Hotel aan de historische brink van Zuidlaren
  Dit hotel ligt aan de historische brink van Zuidlaren. Het hotel is de ideale uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten in de prachtige omgeving.

Hotels dan 4 - 6

  Dag 4: Het Hotel in Exloo
  Dit hotel in het centrum van Exloo heeft 12 hotelkamers en een restaurant voor lunch en diner. Het hotel ligt maar 12 kilometer van Emmen met zijn beroemde wildlands (dieren­tuin). Vanaf het hotel zijn uitstekend diverse prachtige fiets- en wandelroutes te maken.

  Dag 5: De Hotel-Abdij in Westerbork
  Deze Hotel-Abdij biedt kamers met een kloosterthema en gratis WiFi. De kamers zijn voor­zien van klassieke decoraties, zoals houten balken aan het plafond, parketvloeren en houten meubilair. Ze zijn allemaal uitgerust met een moderne bad­kamer en gratis toiletartikelen. Wij serveren voor lunch en diner diverse à-la-carte specialiteiten. In de bar kunt u terecht voor speciale bieren, wijnen, borrelhapjes en likeuren.

  Dag 6: Het Hotel in Dwingeloo
  Midden in Dwingeloo is dit Hotel gevestigd. De groene omgeving biedt vele mogelijk­heden om te genieten van de rust en ruimte en om de omgeving te verkennen. De vele fiets- en wandel­routes zullen u leiden door de nationale parken het Dwingelderveld en het Drents Friese Woud met veel heide, bossen, zandverstuivingen en vennetjes. Niets voor niets is Drenthe bekend als 's lands meest geliefde fietsprovincie!

8.5 | 2 reviews

Reviews van gasten

Jeanne Clement

9

De hotels waren heel netjes. Het ontbijt en diners waren zeer goed. Jammer dat er in verschillende hotels vroeg gaan sluiten. De bagage was altijd op tijd in het hotel.

B Kamphorst

8

Hat was goed verzorgd op 1 hotel na maar daar hebben wij Frans Musters van op de hoogte gebracht.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.